Drie duizendpoten

Naast het runnen van mijn eigen praktijk, gaan er ook vele uren werk zitten in het bestuurswerk van onze beroepsvereniging.  Maandelijks vergaderen wij via Skype en verdelen wij de taken.

Esther, Saskia en Elena

Dat zijn er nogal wat, want er komt veel bij kijken wanneer je als beroepsgroep beter zichtbaar wilt worden. Ons streven is dat elke ouder weet wat een babyconsulent doet en dat onze collega’s, professionals in de geboortezorg en jeugdgezondheidszorg, weten wanneer zij ouders kunnen verwijzen naar een babyconsulent. Daar is goede PR voor nodig.

Daarnaast zijn wij ook verantwoordelijk voor  o.a. opleiding, intervisie, (na)scholing, ledenadministratie en nieuwsbrieven. Gelukkig hebben wij binnen onze vereniging verschillende actieve leden die ons ondersteunen. Denk daarbij aan de organisatie en invulling van scholingen/intervisiedagen, netwerken, samenwerken en het vergaren en delen van kennis.

We hebben een nieuwe pagina op onze landelijke website, waar alle aangesloten babyconsulenten per regio te vinden zijn: https://babyconsulentennederland.nl/babyconsulent-bij-jou-in-de-buurt/

Er is ook een pagina voor professionals waar kwaliteitsdocumenten te downloaden zijn, zoals ons beroepsprofiel, ons verwijsprotocol, een onderzoek en onze folder: https://babyconsulentennederland.nl/kwaliteit/

En zo wordt een kinderverpleegkundige babyconsulent een duizendpoot, die nooit om werk verlegen zit!