Centering Pregnancy

Bijzonder leuk is het om als babyconsulent voorlichting te geven aan ouders over hun bijna geboren baby’s! Te midden van een groep van 10 zwangere vrouwen met allemaal verschillende mooie dikke buiken krijg ik zelf bijna last van mijn hormonen. Ik wil toegeven dat ik het altijd ‘best wel spannend’ vind zo’n buik. Laat staan 10 bij elkaar in een kring. Daar dobberen allemaal verschillende baby’tjes, waarvoor het nog goed toeven is, veilig en dichtbij bij hun moeder. We weten nog niet hoe ze er uit zien. Alleen de mama’s voelen de bijzondere bewegingen in hun buik. Verder kunnen we ze een beetje leren kennen door het maken van echo’s en het luisteren naar hun kloppende hartjes. Wat zijn we eigenlijk nieuwsgierig met z’n allen.

Na een welkome uitnodiging mocht ik mijzelf voorstellen als babyconsulent om uit te leggen wat ik voor ouders kan betekenen als de baby geboren is. En het maakt dan niet uit of het je eerste kindje is, de tweede, derde of vierde… Het is heel normaal dat je vragen hebt. Wie voelt zich nou niet zo nu en dan onzeker? Belangrijk is het om op tijd hulp te vragen, vertel ik erbij.

Al pratende met elkaar in een ontspannen sfeer kwamen er heel veel onderwerpen aan bod. Zoals het basisbevestigend dragen, waarom dat zo belangrijk is voor de ontwikkeling van het basisvertrouwen. Waarom is babymassage belangrijk? Het lichamelijk contact, aanraken, ons tempo vertragen met echte aandacht voor je kind… Echte aandacht, hoe doe je dat met een telefoon in je hand?  Hoe communiceer je met je baby? Hoe krijg je echt contact met elkaar en wat kun je allemaal aan je baby ontdekken als je de tijd neemt om goed naar hem/haar te kijken?  Wat kun je leren van de Dunstan babytaal? Hoe kun je je baby helpen slapen. Hoe vind je een fijn ritme met elkaar?

Ervaringen delen in een ongedwongen sfeer om hopelijk wat vertrouwen te krijgen in jezelf en voor wat gaat komen. Dat is een heel mooi streven. Jullie zijn mooie moeders met prachtige buiken met allemaal andere baby’s, zo uniek.  Blijf bij jezelf, blijf wie je bent, en geef vooral aan wat je graag zou willen. Wees lief voor jezelf en neem de tijd, daar maak je je baby blij mee. Ze zijn maar even zo heel klein… koesteren dus.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.