Elena

Elena is kinderverpleegkundige met veel werkervaring in het ziekenhuis in de zorg voor kinderen van 0-18 jaar. Dus ook in de zorg voor (zieke of te vroeg geboren) baby’s en hun ouders. Elena is betrokken, lief, eerlijk en discreet. Zij is met trots kinderverpleegkundige. De ontwikkelingen op het gebied van de kinderverpleegkunde blijven haar boeien. Zij houdt erg veel van kinderen én baby’s en neemt ouders serieus.

Elena beseft dat er veel hulpverlening is op het gebied van babyzorg. Maar tegelijkertijd merkt zij in de praktijk dat er vaak behoefte is aan meer informatie en begeleiding bij ouders thuis. Bijvoorbeeld in de periode na de kraamtijd. Juist in die periode verandert er veel. Er wordt vaak vanuit gegaan dat ouders zich wel kunnen redden met hun baby en dat de reguliere zorg voldoende op kan vangen als het gaat om vragen over je baby. Maar niet iedere ouder kan/durft zich kwetsbaar op te stellen. Je wilt liever zekerheid uitstralen en je niet meteen zorgen maken.

Elena kan zich voorstellen dat het prettig kan zijn wanneer er iemand thuis meekijkt. Iemand die betrokken is, met kennis en ervaring, die jou helpt om in jullie situatie een fijn ritme te vinden met je baby. En die kan meekijken met datgene waar jij je misschien zorgen over maakt.

Om ouders goed te begeleiden is het ook van groot belang samen te werken, vooral ook om aan collega’s in de geboortezorg te laten weten wat een babyconsulent kan bijdragen binnen deze zorg. Het gaat erom dat ouders worden geholpen op de manier die het best bij hen past. Uiteindelijk gaat het om het belang van hun kind en zijn/haar toekomst. Elena hoopt samen met ouders en andere professionals een positieve bijdrage te kunnen geven aan de veiligheid van opgroeiende kinderen.

Haar advies aan ouders: zoek op tijd hulp bij diegene waar jullie je het prettigst bij voelen. 

Werkgebied: Friesland en Noordoostpolder

Elena werkt samen met verschillende professionals op het gebied van babyzorg en met collega Babyconsulenten die aangesloten zijn bij de Vereniging van Verpleegkundig Babyconsulenten Nederland

Kindzorg Noord – Elena als ZZP Kinderverpleegkundige 

Als kinderverpleegkundige is Elena ook inzetbaar in de kindzorg thuis, bijvoorbeeld wanneer ouders een PGB hebben. De (intensieve) zorg voor een kind in het ziekenhuis gaat bij sommige kinderen thuis verder. Dat kan erg veel vragen van ouders die in veel gevallen al een zware tijd achter de rug hebben. Misschien zijn er meer kinderen in het gezin, ook zij verdienen de nodige tijd en aandacht van hun ouders. Met een ziek broertje of zusje kunnen zij hierin tekort zijn geschoten. Om ouders te ontlasten, het gezin te helpen, zet zij graag haar deskundigheid in als kinderverpleegkundige thuis. Een op één zorg, volledige aandacht kunnen geven, met ook dat beetje extra wat elk kind nodig heeft, maar wat een ziek kind het meest verdiend.

Mijn logo

Het gezin is als een boot waarmee je het liefst in rustige weersomstandigheden en in het zonnetje op het water dobbert (gele boot).

Logo Babyconsulent SneekMaar het weer is veranderlijk. Wie kan van nature omgaan met grote golven? Als het onrustig wordt, zijn de opvarenden afhankelijk van de kapitein van het schip. Toch kan ook de kapitein het roer verliezen. Dan komt de babyconsulent langs varen (blauwe bootje) om tijdelijk aan boord te stappen. Samen met de kapitein en zijn bemanning reeft zij de zeilen en helpt zij – met haar betrouwbare en deskundige begeleiding – de juiste koers weer te vinden.

Links

Bebiboek, hét babyboek voor een tevreden baby!
Dunstan babytaal
Pacco inbakerdoeken
Puckababy

Aangesloten bij

de Vereniging van Verpleegkundig Babyconsulenten Nederland
Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Vakgroep Shantalamassage Docenten
Trainer Dunstan Babytaal  en Draagdoekconsulent (opgeleid bij Zorgdragen)

Wil je meer weten over de Dunstan Babytaal? Heb je de kraamweek thuis moeten missen door bijvoorbeeld een ziekenhuisopname, waardoor je deze informatie door de kraamverzorgende misgelopen bent? Elena kan je er alles over vertellen en laten zien.  Stuur gerust een mailtje om een afspraak te maken.

Vereniging Verpleegkundig Babyconsulenten Nederland Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland Vakgroep Shantalamassage Docenten