KIWA keurmerk

Vandaag, 6 maart 2018, heb ik belangrijke post ontvangen, mijn KIWA keurmerk-pas. Hard aan gewerkt, want ozo belangrijk om te hebben als ZZP ér in de zorg.

Als Babyconsulent wil ik kwaliteit leveren en dat doe ik natuurlijk zoveel mogelijk bij ouders thuis. Maar ook achter mijn laptop werk ik vele uren aan het maken van een goede analyse van de ingevulde vragenlijsten als voorbereiding op een huisbezoek. En daarna nog eens met het schrijven van een zo goed mogelijk verwoord verslag van dat huisbezoek, met een duidelijk plan van aanpak waar ouders echt wat aan hebben. Dat kost veel tijd en concentratie. Want elk gezin is anders en elke baby uniek! Je kunt op zoveel manieren iets beschrijven…elke keer is het weer een uitdaging om het zó te verwoorden dat het past bij het gevoel van deze ouders.

Sinds ik babyconsulent ben heb ik achter de schermen ook veel moeten regelen. Allereerst de inschrijving bij de Kamer van Koophandel, dan je AGB code aanvragen, zorgen dat je goed verzekerd bent, lid worden van een klachten en geschillencommissie én het KIWA keurmerk bemachtigen. Dat is allemaal hele andere koek dan als kinderverpleegkundige en babyconsulent goede zorg leveren aan ouders en baby’s.

Maar het is gelukt, vandaag viel het bewijs door de brievenbus!  Dat is toch een fijn gevoel: mij als zelfstandig zorgverlener kunnen onderscheiden op de zorgmarkt en mijn onafhankelijke positie kunnen versterken.

Genoeg mooie woorden voor vandaag. Ik kan mij weer richten op mijn eigen vak: ouders tot steun zijn in de zorg rondom hun baby, wat is er mooier dan dat!