Kom je ook op het luierfestival?

Tweede editie Luier festival op zaterdag 20 juli 

Bant – Na het succes van vorig jaar vindt op zaterdag 20 juli voor de tweede keer het kinderfestival Luier plaats. Het festival voor kinderen t/m 12 jaar belooft weer met verrassende acts en activiteiten te komen. De organisatie die in handen is van Kraamzorgbureau Monique Boer en Vakantiepark Eigen Wijze, waar tevens het festival plaatsvindt.

Met circa 700 bezoekers en prachtig weer is het enthousiasme bij de organisatie na de eerste editie van vorig jaar zeker niet minder geworden. Enkele vertrouwde items die weer terugkomen zijn de silent disco, live optredens, foodtrucks en ponyrijden, maar daar tegenover staan heel wat nieuwe en verrassende activiteiten. “Zo hadden we vorig jaar een verrassende uitstap naar klassieke muziek in combinatie met kinderen en een lezing over borstvoeding. Ook dit jaar zorgt Kraamzorg Monique Boer voor verdieping op het festival met twee lezingen. José Gossen is gecertificeerd slaapcoach bij Zoete Slapers,  zo helpt zij ouders met baby’s en kinderen tot 6 jaar aan een goede nachtrust. En we hebben uitgenodigd Nienke Gottenbos, in 2016 schreef ze het boek ‘De Poepdokter Junior’.  Zowel voor jong als oud leuk om naar te luisteren” beloven Ineke en Sarith van Kraamzorg Monique Boer. Tijdens de lezingen is er kinderopvang geregeld voor wie graag even de handen vrij wil hebben. Daarnaast zijn de dames verantwoordelijk voor de vele regionale standhouders die hun kind gerelateerde producten aan de man proberen te brengen.

Han en Wietze van Wegen van Vakantiepark Eigen Wijze zorgen voor de catering en de activiteiten. “Naast het bouwen van hutten, de zandspeelplaats, de skelterbaan en vele andere activiteiten zijn we ook erg blij met de komst van de Turbo Touw Tornado. Een mechanisch springtouw begeleid door twee acteurs, een erg leuke festivalact voor zowel de kinderen als de ouders” legt Wietze uit. Ook een stukje horeca ontbreekt dit jaar niet. “Zo staat er o.a. een frietkeet, pannenkoeken van Mr. Timo en kunnen kinderen hun eigen pizza’s beleggen” somt Han op. Naast veel vermaak en vertier kunnen de kinderen ook actief deelnemen aan workshops muziek en dans en luisteren naar optredens en theater. “Door een paar mooie samenwerkingen met bedrijven en verenigingen als de bibliotheek, de fanfare en de Popschool kunnen we een gevarieerd aanbod bieden als het om cultuur gaat. Daar kun je immers niet vroeg genoeg mee beginnen.” aldus de organisatoren.

Een deel van de overige activiteiten worden in de loop van de maand bekend gemaakt via de website www.luierfestival.nl waar tevens de tickets te koop zijn. Tickets zijn in de voorverkoop € 5,00 p.p. en aan de deur € 6,50. Kinderen in de luier (t/m 3 jaar) zijn gratis.